BASISTRAINING ZELFLEIDERSCHAP VOOR PROFESSIONALS

Omdat de werkdruk of het tijdelijk gebrek aan werk met alle bijbehorende stressoren het laatste decennium voor iedereen, werkgever, werknemer, of werkzoekende navenant is gestegen en het leven steeds complexer wordt, lopen veel mensen momenteel sneller in zichzelf vast.
In hun gezondheid, in hun gevoelsleven, in hun relatie en/of financieel. Het komt ook steeds vaker voor dat mensen op twee of drie gebieden tegelijk in zichzelf en hun leven vastlopen.
Veel ondernemers maken onzekere tijden door, maken teveel uren en vragen doorgaans erg weinig ondersteuning in hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Ze voelen daar geen tijd en ruimte voor. Daarnaast voelen veel werknemers zich onzeker op hun werk en zitten niet op de juiste plek, maar durven niet in beweging te komen omdat ze bang zijn hun financiële zekerheid en daarmee hun toekomst te verliezen. Of, mensen zijn onzeker, depressief en angstig van binnen omdat hun werkplek misschien gaat wegvallen of is weggevallen. En als je eenmaal (tijdelijk) werkloos bent, krijg je met vele extra stressoren te maken en kun je gemakkelijk in een negatieve spiraal in jezelf terechtkomen.

Tijdens dit zelfleiderschap traject van drie maanden leer je meer over de best mogelijke versie van je persoonlijke en professionele zelf. We werken vanuit levensloopbaan begeleiding, dus je kijkt naar je gehele levensloopbaan in deze training, niet alleen naar je professionele loopbaan. Je leert meer regie te nemen over jezelf en je eigen gevoel en intuïtie met betrekking tot je gehele leven en bestemming. Die bestemming noemen we ‘de genius zone in jezelf’, daar waar jij in je element bent en al je kwaliteiten en talenten bij elkaar komen. Tijdens deze drie maanden leer je jezelf anders kennen en ga je begrijpen wat het inhoudt leiderschap van binnenuit te nemen over je eigen leven. Zodat de dingen die je werkelijk belangrijk vindt in je professionele leven beter tot zijn recht kunnen gaan komen. Je begrijpt ook waarom zelfleiderschap en life design de rode draad zijn van al onze trainingen en gaat daar zelf professioneel mee leren werken in de vervolg trainingen. Alle trainers en coaches van de Life Design Academy werken vanuit een levensloopbaan perspectief en pakken zowel de professionele als de persoonlijke kant bij je op, waar er behoefte aan is.

Iedereen die zich inschrijft voor één van de ontwikkelprogramma’s bij de Life Design Academy begint met de Basistraining Zelfleiderschap. De professionele en particuliere versie van de Basistraining Zelfleiderschap is zes dagen, gedurende drie maanden, in modules van twee achtereenvolgende dagen per maand. Op een donderdag/vrijdag of een zaterdag/zondag combinatie. De zakelijke versie van deze basistraining is een jaarprogramma van acht dagen over vier maanden met drie terugkomdagen, een per kwartaal.
Voor deze basistraining ontvang je een certificaat die je toegang geeft tot alle andere programma’s binnen de Life Design Academy.

ZELFLEIDERSCHAP
De kunst van Life Design en zelfleiderschap, zelf de regie nemen over je leven, leidt naar een leven waarin je gerichte keuzes kunt maken waardoor je leven de vorm gaat krijgen waar je altijd van gedroomd hebt.
Leiding geven aan jezelf is weten wie je bent en wat goed is voor jou, privé zowel als professioneel.
De belangrijkste component  van zelfleiderschap is zelfkennis en dat is iets dat de meeste mensen gaandeweg in hun leven ontwikkelen en ontdekken door vallen en opstaan. Onze basis scholing in het leven zou moeten beginnen met: wie ben ik? Als je jezelf beter zou kennen en jezelf meer gerichte aandacht zou geven, met zelfleiderschap, ga je sneller, effectiever en met meer vertrouwen op je levensdoelen af.

De Life Design Academy heeft zelfkennis als fundament van al haar persoonlijke-, professionele- en zakelijke ontwikkel trajecten. Hoe beter je jezelf kent en je datgene doet dat echt bij je past, hoe meer energie je hebt, hoe krachtiger, efficiënter en assertiever je optreden, hoe groter je output, hoe meer tevredenheid.
Al onze ontwikkelprogramma’s (persoonlijk, professioneel en zakelijk)  zijn erop gericht om jezelf vanuit jouw eigen essentie en talenten te leren ontwikkelen. We vertrouwen er volledig op als jij jezelf mag zijn, en de ruimte hebt, krijgt en neemt om jouw kernkwaliteiten verder te ontwikkelen, zodat daar de voor jou juiste keuzes uit voort kunnen vloeien.
Zelfleiderschap is leiding nemen over wie jij in essentie bent met al je unieke talenten.
Leiding geven aan jezelf is ook bewust verantwoordelijkheid leren nemen over wat je zegt, denkt en voelt en hoe je handelt.Verantwoordelijkheid nemen over hoe jij je eigen leven inricht.  En daarmee erken je dat jij mede achter het stuur zit van je eigen leven. Zowel privé als professioneel.

Wanneer is de eerstvolgende basistraining zelfleiderschap?

Wat vinden deelnemers?

Wat heeft de Basistraining Zelfleiderschap mij gebracht?

“Ik heb de zesdaagse Basistraining Zelfleiderschap als enorm intensief en als zeer verrijkend
ervaren! Een echte aanrader om jezelf eens goed tegen het licht te houden.
Jezelf bewust te worden van je eigen gedachtegang, overtuigingen, verlangens, waarden en krachtbronnen om zo uiteindelijk vanuit je ware essentie te kunnen voelen wat je echte levensmissie is.
Je krijgt de gereedschappen aangereikt om stap voor stap steeds beter in flow te komen met je eigen
bestemming om van daaruit te kunnen leven.
Persoonlijk heeft het mij weer wakker geschud in mijn wijze van denken. Hoe makkelijk is het om
te vervallen in oude denkpatronen, als het leven even niet mee zit. Energie volgt gedachten. Dus
wat je aandacht geeft, dat groeit. Bewustwording van mijn denkpatroon was dan ook een welkome
verademing. Als een frisse wind die door mijn hoofd blies.
Ik kan nu zelf bepalen welke gedachte voedend voor mij en voor mijn bestemming is. Ik mag oude gedachten loslaten, die kosten meer energie dan dat deze opleveren. Door nu mijn positieve intenties te bekrachtigen kunnen ze gevoed worden met mijn energie! Want…..wat aandacht krijgt, dat groeit. Ik heb weer een stukje dieper in mezelf mogen duiken, nog meer van mijn essentie mogen ontdekken, zodat ik steeds meer zicht krijg op mijn ware ik, wie ik nu echt ben en wat mijn bestemming is!
Op professioneel gebied ben ik geïnspireerd en kijk ik weer met een nieuwe blik tegen zaken aan.
Ook hier geldt dat ik oude denkpatronen los mag laten, zodat er ruimte ontstaat voor iets nieuws.
Iets nieuws dat ik zelf vorm mag geven. Nieuwe intenties die mij als ondernemer dichter bij mijn
eigen essentie brengen, zodat ik vanuit mijn Genius-zone mag ondernemen en creëren! Ik creëer
vanuit passie!

Kortom, deze zesdaagse training is een ‘feestje’ voor jezelf! Ik kan het iedereen aanraden. Je leert
zoveel over hoe je in elkaar steekt en hoe je met die kennis bewuster de toekomst kunt creëren die
jij wilt. De training bestaat uit 3 modules van twee dagen. In de tussentijd krijg je genoeg
opdrachten mee om gelijk aan de slag te kunnen gaan. Je ontdekt of je nog op de juiste koers zit
of niet en welke stappen er nodig zijn om weer op koers te komen. Jij bepaalt zelf hoeveel tijd en
energie jij daar in steekt. Deze training is echt een prachtig cadeau voor jezelf en levert je
onbetaalbaar veel op over wie je bent!”

J.P. Amsterdam, ondernemer