BASISTRAINING ZELFLEIDERSCHAP

Ben je tevreden met je leven? Neem je tijd voor jezelf naast alle zorg voor anderen en je werk? Lukt het je te doen wat je je hebt voorgenomen? Heb je last van spanning thuis, of werkdruk? Denk je dat er veel moet veranderen in je leven?
Wij, bij de Life Design Academy, geloven niet in het veranderen van jezelf, we geloven in het krachtiger maken van jezelf. We werken niet met verandering maar met transformatie en innovatie. We definiëren transformatie als het ‘naar buiten brengen wat erin zit’. Dat houdt in: je unieke talenten kennen, je persoonlijke kracht versterken en ‘dingen anders leren zien’, oftewel doorbraken in perspectief bewerkstelligen. Dan verandert vervolgens je houding en je gedrag en de uitkomst daarvan.
De volgorde van transformatie is volgens Jan Bommerez: ‘See, Feel, Do’. Verandering is als het verschuiven van de meubels in je huis en transformatie is jezelf als architect te zien in het ontwerp en inrichting van jouw droomhuis. Verandering gebeurt vanuit het denken en is niet gelijk aan transformatie. Het grote verschil is dat voor transformatie voelen, vertrouwen en kwetsbaarheid nodig is. En dat is precies waar onze trainingen zich op richten: je krijgt een stuk van je onbevangenheid terug, je gevoel herstelt zich, je intuïtie wordt leidend en je gaat je toekomst weer met fris vertrouwen tegemoet. Tijdens dat ervaringsproces ga je je van binnenuit krachtiger voelen en vernieuw je je kijk op je eigen leven.

Deze training is een persoonlijke en professionele ‘make over’, een transformatieproces  van drie maanden. Je werkt intensief aan je persoonlijke en professionele ontwikkelingsdoelen in termijnen van drie maanden en ook het komende levensjaar. Daarnaast creëer je een visie op langere termijn van een levensloopbaan die het beste bij JOU past. We werken met kleine stappen: ‘babysteps’. Iedere maand volg je een module van twee dagen. Tussen de eerste en de derde module zit daar een persoonlijke coachsessie van twee uur bij. De deelnemers ervaren een enorme boost in hun leven na het volgen van deze training, transformatie creëert veel nieuwe ruimte, ‘open space’ in jezelf. Je hebt veel meer zelfkennis en bent in staat andere en snellere keuzes met betere gevolgen voor jezelf en je loopbaan.

Wij werken volgens het principe: ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf’, of zoals Gandhi het zo mooi zei “Be the change you want to see in the World”. ‘Change’ vertaald als transformatie. Transformatie creëert  werkelijke innovatie in perceptie, houding en gedrag: er verandert iets van binnenuit, er ontstaat beweging vanuit de bron naar buiten vanuit zogenaamde intrinsieke verlangens, vanuit een authentiek stuk bevlogenheid. En dat is precies wat je bij ons leert: om in een voedende omgeving een veilige reis naar binnen te maken om je verborgen potentieel vrij te maken. Dat onvermoede potentieel als contour van een toekomst die beter bij je past! Tijdens deze drie maanden komen die contouren naar boven bij iedere deelnemer en kom je in contact met een verfrist ‘life design’ van je mogelijke nabije toekomst’. Je ontvangt ook de tools van ons om bepaalde gebieden in je leven op een nieuwe manier vorm te geven.

Wat vind één van onze deelnemers?

"Ik beveel deze training van harte aan. Deze zesdaagse training heeft mij gesterkt op mijn pad. Het heeft mijn geloof in eigen kunnen verder verdiept, maar ook mijn begrip voor mezelf voor de momenten dat dat geloof ver te zoeken is, en juist het ongeloof welig tiert. Het is er dan, maar wijst niet de weg. 
Ik heb weer mogen ervaren dat juist in het ruimhartige begrip voor mezelf, het welkom heten van die kanten die ik liever niet zie, dat ik daarachter en daardoorheen weer de verbinding vind met wat ik echt wil. 

Zo helpt deze training me om weer positieve stappen te zetten en niet te blijven hangen. Ook heb ik stappen gezet in het achter me laten van slechte gewoonten, te veel mopperen. Ik heb geleerd dat het voor mij zaak is me niet om te beginnen aan te sluiten bij de grote meute of initiatieven van anderen, maar het echt vanuit 'eigenheid' te gaan doen, en me van daaruit te verbinden. Daar was ik al mee bezig en daarin ben ik bevestigd: ik voel me gekend, erkend, met name in mijn talent. Dat helpt me om dat ook zelf meer te kunnen omarmen. Vanuit een zeer rijke en gevarieerde opzet met allerlei werkvormen en invalshoeken heb ik een hele mooie routekaart gekregen voor hoe ik verder kan bouwen en groeien als mens en in mijn werk. Een geweldige training voor iedereen die zijn eigen talent, z’n hoogsteigen 'genius zone', beter willen leren kennen, zich er beter mee wil leren verbinden en vanuit die eigen waarheid en talent wil (leren) leven en regie nemen."

GJ te O.

Wanneer is de eerstvolgende training zelfleiderschap?

https://www.lifedesignacademy.com/product-categorie/basistraining-zelfleiderschap/

Iedereen die zich inschrijft voor één van de ontwikkelprogramma’s bij de Life Design Academy begint met de Basistraining Zelfleiderschap. Behalve wanneer je één van onze coachopleidingen louter als persoonlijk ontwikkeltraject wilt lopen.
De professionele en particuliere versie van de Basistraining Zelfleiderschap is zes dagen, gedurende drie maanden, in modules van twee achtereenvolgende dagen per maand. Op een donderdag/vrijdag of een zaterdag/zondag combinatie. De zakelijke versie van deze basistraining is een jaarprogramma van acht dagen over vier maanden met drie terugkomdagen, een per kwartaal.
Voor deze basistraining ontvang je een certificaat die je toegang geeft tot alle andere programma’s binnen de Life Design Academy.