WAT IS LIFE DESIGN

De kunst je leven vorm te geven op maat, een leven lang! Het leven verandert voortdurend en vraagt regelmatig om bijstelling of bijsturing. Vooral in het leven van nu waarin je met de hele wereld in contact lijkt te moeten staan. Er is zoveel afleiding dat je moeite moet doen om bij jezelf te kunnen blijven. De innerlijke weg naar leiderschap brengt je daar en geeft de vrijheid om je unieke weg te vinden in het labyrint van het leven. Dat is ‘the art of life design’.
Dit verklaart tevens waarom er in de laatste twee decennia ook zoveel coaches zijn bijgekomen. Het leven is voor ieder mens een uniek labyrint en om in het centrum daarvan terecht te komen zijn ‘gidsen’ of coaches bepaald geen overbodige luxe. De Life Design Academy leidt coaches op, zogenaamde levensloopbaan coaches, die je bijstaan in het optimaliseren van je leven. Is het niet vreemd dat we wel onze auto’s, onze huizen en mobiele apparatuur voortdurend upgraden, bijstellen en onderhouden, maar niet de relatie met onszelf?

 

Het is van levensbelang om de relatie met onszelf ten alle tijden goed te houden en met regelmaat te onderhouden. Een flexibele houding in het leven is een directe ingang naar succes. We denken dat Darwin zei: “survival of the fittest”, maar in werkelijkheid zei hij ” It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change”. Het gebruik van je aanpassingsvermogen om in te kunnen spelen op alle uitdagingen in je leven, geeft je de mogelijkheid om overal een oplossing voor te vinden. Het zijn dus niet de fitste en sterkste mensen die het beste overleven of het meest succesvol zijn, maar de meest flexibele en innovatieve mensen, mensen die kunnen omgaan met veranderingen. En verandering lijkt inmiddels nog de enige constante in ons westerse leven. De Life Design Academy heeft bij uitstek deze persoonlijke en professionele programma’s ontwikkeld.

Door de oneindige versnippering in communicatievormen die onze geweldige technologische vooruitgang met zich mee brengt, is het des te belangrijker dat je helder en doortastend weet te communiceren. Heldere communicatie, in de eerste plaats met jezelf, is een gouden sleutel in de besturing van je eigen leven.
Kortom, wij willen je graag duurzaam ondersteunen op weg naar de best mogelijke versie van jezelf, om je leven vorm te geven op maat.

HOE?
Door zelf de regie te pakken, leiding te nemen over je eigen leven op een hele specifieke manier.
Wij noemen dat zelfleiderschap!
Begin heel eenvoudig met beseffen dat je één hand vrij hebt achter het stuur van je leven, waarmee je zelf kunt bijsturen. Je kunt je leven sturen naar een gewenste uitkomst tussen alle regels, verantwoordelijkheden en beperkingen door. Jij bent de enige die bepaalt hoe jij je leven wenst te ervaren, dat heb je in eigen hand. Je kunt kiezen meer te genieten van je leven, te leren zijn met wat er is, in plaats van je te verzetten tegen wat er gebeurt.
Ook dat is ‘Life Design’.
Je hebt meer in eigen hand dan je misschien nu beseft en dat ontdek je bij ons.

Hoe complex je situatie ook is of lijkt, er is altijd een oplossing. Leer anders te kijken en te handelen en er komt een verrassende oplossing. Om vanuit het besef van zelfregie je leven te benaderen, heb je zelfkennis nodig. Je gaat je eigen mindset verkennen: jouw mindset is een unieke verzameling van gedachtepatronen, overtuigingen en gevoelens. Jouw manier van denken, voelen en oordelen, inclusief alles wat jij wel of niet gelooft. De mindset van ieder mens is volkomen uniek. Als je er meer over wilt weten, lees dan de Life Design blogs over mindset. Het bepaalt jouw mentaliteit en basishouding ten aanzien van het leven.

Life Design is: met die ene hand die je vrij hebt aan het stuur van je leven, stap voor stap je leven in de richting van die beste mogelijke versie bewegen. Nieuwe keuzes maken vanuit je eigen waarheid, vanuit datgene wat werkelijk goed voor je voelt. Dat kan door je hart te volgen in de richting die het beste bij je past.

De life design methode wijst je de organische weg in jezelf, een innerlijke weg naar zelfleiderschap door middel van zelfkennis. Wie ben ik, hoe ontwikkel ik mijn persoonlijke en professionele kracht en hoe vind ik mijn bestemming in mijn leven?

We nodigen u / jou uit om het zelf te komen ervaren:

  • in onze Basistraining Zelfleiderschap
  • in een individueel coachtraject
  • of een combinatie van beiden

Wanneer zijn de volgende Basistrainingen Zelfleiderschap?
https://www.lifedesignacademy.com/product-categorie/basistraining-zelfleiderschap/

Kennismakingsgesprek
Voorafgaand aan deelname heb je een gesprek om in te zoomen op je huidige situatie en wat je zou willen bereiken. We kijken samen wat dit traject kan opleveren, zowel persoonlijk als professioneel.
Online een afspraak boeken?
Als je je nog niet hebt ingeschreven voor deze zesdaagse kost dit gesprek van 45 minuten € 50,-
KLIK HIER>>